TANDBLEKNING OCH SKALFASADER

NÄR DU VILL FÖRBÄTTRA
DINA TÄNDER

Vill du bättra på det moder natur har gett dig? Vi kan hjälpa dig både med att byta ut trasiga eller saknade tänder, bleka dem som missfärgats och justera dem som sitter snett.

En frisk mun är en glad mun!

Boka din tid för undersökning nu.

BOKA NU

Skalfasader

Ett vackert leende är viktigt för väldigt många. Det påverkar både självförtroendet och relationerna till andra. Med skalfasader kan man återskapa eller förbättra ett leende genom att lägga på tunna keramiska fasader på tänderna. Vårt mål är alltid att med minsta möjliga inverkan skapa största möjliga förändring, så att du får det vackra leende du längtar efter.

Tandblekning

Vill du ha vitare tänder? Vi utför tandblekning med Whiteness Perfection och Opalescence på ett tryggt och säkert sätt.

Alla människor har olika färg på sina tänder. Det kan vara olika vita nyanser, men också gult, brunt eller grått. En tandblekning som görs på rätt sätt kan ge vitare tänder och ett vackert leende. Ibland kan det räcka med en behandling hos tandhygienisten.

Vi bleker tänder på ett säkert sätt med hjälp av personligt utformade skenor i mjukplast. Sedan får du noggranna anvisningar och utför behandlingen själv hemma – på dagen eller natten. En blekgel läggs i skenan innan du sätter den på tänderna. Du upprepar behandlingen i 6-8 dagar.

Tandblekning innebär oftast två besök hos tandläkaren. Innan tandblekning påbörjas bedömer vi dina tänder och mun för att se så att dina tänder är i gott skick och för att minska risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar. Om du har fyllningar ska de vara av god kvalitet och det får förstås inte finnas något hål i dina tänder. Fyllningar bleks inte, så en del fyllningar kan behöva bytas ut. Ditt tandkött ska vara friskt och beläggningar och tandsten ska tas bort före tandblekningen.

För att bleka tänderna måste du vara över 18 år och inte vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler.

För att resultatet ska räcka längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen. Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Efter tandblekning är tänderna extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

Blekning av rotfyllda tänder

Ibland räcker det med blekning av enstaka tänder som blivit mörkare. Tandblekning av en enstaka tand som är rotfylld och som missfärgats inifrån börjar med att tandläkaren tar bort gamla fyllningar och annat som kan ha bidragit till missfärgningen. Tandläkaren gör en öppning på tandens baksida och bleker den inifrån. Efter en till två veckor kontrollerar tandläkaren resultatet. Om det behövs upprepas behandlingen. Behandlingen avslutas med att tandläkaren gör en plastfyllning med ett tandfärgat material.

happy-man-dentist

Invisalign

Med Invisalign, världens mest avancerade genomskinliga tandregleringssystem, kan vi korrigera en mängd olika tandregleringsfall. Vare sig det gäller för tätt sittande tänder, för glest sittande tänder eller snedställda tänder.

Istället för en fast tandställning görs detta med hjälp av en serie avtagbara, i det närmaste osynliga tandskenor, specialtillverkade för dina tänder. Detta gör att många i vuxen ålder föredrar Invisalign framför fast tandställning eftersom skenorna inte syns och lätt kan plockas ur när man vill.

Varannan vecka byter du ut dina tandskenor, och dina tänder kommer att gradvis flytta sig mot sin planerade position.

Behandlingstiden med Invisalign varierar från person till person. Hur lång tid det tar beror på hur mycket dina tänder ska flyttas och hur ofta du använder dina tandskenor.

Läs mer på invisalign.se