Friska tänder livet ut

Allmäntandvård

Allmäntandvård är fundamentet för vår praktik och vår strävan att bibehålla din munhälsa på lång sikt. Genom att lägga tonvikt på regelbundna kontroller, förebyggande behandlingar och kontinuerlig rådgivning strävar vi efter att ge dig verktygen för att hålla dina tänder starka och friska genom livets alla skeden. Vårt huvudsakliga mål är att hjälpa dig behålla din naturliga tanduppsättning livet ut och vi arbetar oavbrutet för att nå detta mål.

Inom ramen för vår allmäntandvård erbjuder vi en omfattande uppsättning tjänster som är avsedda att upprätthålla och förbättra din munhälsa. Utöver de årliga kontrollerna inkluderar våra förebyggande behandlingar djupgående rengöringar för att avlägsna plack och tandsten, applicering av fluor för att stärka tandemaljen och rådgivning om optimal tandhygien för att förebygga karies och tandköttsproblem.

Vid behov av mer ingående ingrepp eller akut tandvård, kan du lita på vår expertis. Förutom att erbjuda rutinmässig vård omfattar vår allmäntandvård behandlingar som rotbehandlingar för att rädda skadade tänder från extraktion, lagningar för att reparera kariesangrepp och utdragningar av tänder om det krävs för att upprätthålla din munhälsa.

Vi är särskilt skickliga på behandling av tandlossningssjukdomar, vilket är av avgörande betydelse för att bevara din munhälsa och förhindra tandförlust på grund av tandköttsproblem. Vi fokuserar inte bara på att behandla akuta problem utan även på att förebygga dem genom noggrann övervakning och tidig upptäckt av potentiella problemområden.

Vår dedikerade personal är här för att stödja och vägleda dig genom varje steg av din tandvårdsresa. Vi strävar efter att skapa en individanpassad plan för att uppfylla dina specifika behov och mål när det gäller munhälsa. Med vår hjälp kan du njuta av ett strålande leende och en stark, frisk mun livet ut.

Våra tjänster inom allmäntandvård

Boka tid
Läs mer om undersökning

Undersökning

Första gången du kommer till oss gör vi en undersökning och kontrollerar din munhälsa.

Undersökning

Läs mer om Tandlossning

Tandlossning

Tandläkaren eller tandhygienisten använder speciella instrument för att rengöra tandköttsfickorna.

Tandlossning

Läs mer om lagning

Lagning

Man måste ibland laga hål i en tand, exempelvis om karies har uppstått eller om en gammal fyllning har gått sönder.

Lagning

Läs mer om rotfyllning

Rotfyllning

Om ett hål blivit djupt kan det skada tandens nerv. Då kan det bildas bakterier som leder till en infektion i tandens rotkanal.

Rotfyllning

Läs mer om tandutdragning

Tandutdragning

Ibland måste man dra ut en tand. När en tand är så skadad eller infekterad att den inte går att rädda måste den helt enkelt tas bort.

Tandutdragning

Läs mer om Bettskena

Bettskena

När du vaknar och känner dig trött i ansiktsmusklerna, har huvudvärk eller ömma tänder är det sannolikt att du gnisslar tänder. Då kan du behöva en bettskena.

Bettskena

Läs mer om Snarkskena

Snarkskena

Om du snarkar när du sover kan du behöva en snarkskena. Det finns två typer av snarkare: snarkare med andningsuppehåll och sociala snarkare.

Snarkskena