Tandimplantat

Tandimplantat är en behandling som används för att ersätta förlorade tänder. För många av oss är ett fint leende viktigt för utseendet och att sakna vissa tänder i munnen kan sänka självförtroendet. Förlorade tänder kan även försämra tuggförmågan och leda till andra, nya tandproblem om det är flera tänder som trillat ut.  

Ett tandimplantat består av en konstgjord tandrot i titan och en tandkrona i porslin. Titanroten ser ut som en liten skruv och opereras in i käkbenet där tandroten en gång suttit. Tandkronan fästs sedan på titanroten för att bilda en hel, ny tand. Tandimplantat har väldigt goda prognoser och när behandlingen genomförs med rätt produkter behöver man inte oroa sig för att de konstgjorda tänderna lossnar. 

Kostnaden för tandimplantat varierar beroende på hur många tänder som behöver ersättas. Om behandlingen anses vara nödvändig för patienten, täcks en stor del av kostnaden av Försäkringskassans högkostnadsskydd. För ingrepp som kostar mellan 3 000-15 000 kronor ersätter tandvårdsstödet 50% av Försäkringskassans referenspris och för ingrepp som överstiger 15 000 kronor ersätts 85% av referenspriset. 

White tandvårds duktiga tandläkare som utför tandimplantat finns på våra kliniker i Malmö, Lund och Helsingborg. De har lång erfarenhet inom behandlingen och kan vid en konsultation berätta mer ingående om hur behandlingen går till, steg för steg.

Mer om tandimplantat

Hur går det till?

Processen börjar med en undersökning. Då kontrollerar vi allmänhälsan och tar reda på om patienten tar mediciner etc. Vi undersöker noga området omkring tanden eller tänderna som försvunnit. Vi kompletterar dessutom med röntgenbilder.

När undersökningen är klar har vi en bild av hur mycket ben som finns att fästa tandimplantat i. Därefter träffar patienten kirurgen, och om det finns tillräckligt med ben, skruvar kirurgen in implantatet.

tandimplantat-white

Nödvändig information

Om mängden ben inte räcker kan vi bygga upp mer ben. När operationen är klar ska implantatet läka fast och det kan ta 2-6 månader.

När inläkningstiden är slut träffar patienten tandläkaren igen. Då tar vi nya bilder för att kontrollera att allting är väl inläkt. Vi gör en avgjutning som skickas till våra tekniker. Allt arbete utförs av svenska certifierade tekniker, ingenting skickas utomlands.

Vi använder oss bara av implantat från Nobel Biocare och Straumann, så våra patienter kan vara säkra på att få högsta kvalitet. Inom loppet av 2-4 veckor får patienten sina nya tänder som ersätter de förlorade.

Tandimplantat fungerar som riktiga tänder vilket gör det viktigt med en god munhygien.

Vi lämnar två års garanti på fast protetik.

Våra tjänster inom kronor och implantat

Boka tid
Läs mer om tandimplantat

Tandimplantat

Tandimplantat kan idag användas för att ersätta en eller flera tänder som förlorats.

Tandimplantat

Läs mer om tandbrygga

Tandbryggor och broar

När man förlorat en eller flera tänder kan tandbryggor vara ett alternativ.

Tandbryggor och broar

Läs mer om tandproteser

Tandproteser

En tandprotes kan ersätta några eller alla tänder i käken. Protesen anpassas och tillverkas speciellt för dig och dina behov.

Tandproteser

Läs mer om tandkronor

Tandkronor

En tandkrona kan behövas om en tand har blivit lagad många gånger, bitits sönder eller har ett avvikande utseende.

Tandkronor

Läs mer om Digital skanner

Digital skanner

Vi använder skanner för digitala avtryck istället för konventionell teknik.

Digital skanner