Snarkskena

Om du snarkar när du sover kan du behöva en snarkskena. Det finns två typer av snarkare: snarkare med andningsuppehåll och sociala snarkare. Tror du att du kan ha andningsuppehåll, eller om din sängkamrat hör att du slutar andas, är det viktigt att göra en sömnundersökning. Andningsuppehåll under sömnen innebär en ökad risk för hjärtsjukdomar, men även för olycksfall till exempel i trafiken på grund av att nattsömnen störs.

Vi hjälper dig med remiss till en sömnundersökning. Har du redan en remiss från sömnundersökningen betalar du bara en besöksavgift.

Mer om snarkskena

En snarkskena görs på samma sätt som en vanlig bettskena. Den fungerar så att andningsvägarna vidgas genom att underkäken flyttas framåt. Den första tiden kan det kännas lite ovant och som ett intrång i nattsömnen, men de positiva effekterna är så stora att de lätt uppväger nackdelarna. Eftersom du kan bli torr i munnen när du använder bettskena eller snarkskena är det extra viktigt med god munhygien.

Bettskena och snarkskena ska rengöras varje dag och förvaras fuktigt, till exempel i ett fodral.

snarkskena

Våra tjänster inom allmäntandvård

Boka tid
Läs mer om undersökning

Undersökning

Första gången du kommer till oss gör vi en undersökning och kontrollerar din munhälsa.

Undersökning

Läs mer om Tandlossning

Tandlossning

Tandläkaren eller tandhygienisten använder speciella instrument för att rengöra tandköttsfickorna.

Tandlossning

Läs mer om lagning

Lagning

Man måste ibland laga hål i en tand, exempelvis om karies har uppstått eller om en gammal fyllning har gått sönder.

Lagning

Läs mer om rotfyllning

Rotfyllning

Om ett hål blivit djupt kan det skada tandens nerv. Då kan det bildas bakterier som leder till en infektion i tandens rotkanal.

Rotfyllning

Läs mer om tandutdragning

Tandutdragning

Ibland måste man dra ut en tand. När en tand är så skadad eller infekterad att den inte går att rädda måste den helt enkelt tas bort.

Tandutdragning

Läs mer om Bettskena

Bettskena

När du vaknar och känner dig trött i ansiktsmusklerna, har huvudvärk eller ömma tänder är det sannolikt att du gnisslar tänder. Då kan du behöva en bettskena.

Bettskena

Läs mer om Snarkskena

Snarkskena

Om du snarkar när du sover kan du behöva en snarkskena. Det finns två typer av snarkare: snarkare med andningsuppehåll och sociala snarkare.

Snarkskena