Hur får man vita tänder? – White tandvård Skip to main content

Tandblekning blir allt vanligare och idag finns det mängder av metoder och tandblekningsmedel på marknaden för den som vill bleka tänderna hemma. Men det är viktigt att vända sig till en seriös tandvårdsklinik för att bleka tänderna på ett tryggt och säkert sätt. På White tandvård utför vi tandblekning med Whiteness Perfect och Opalescence, som är den mest skonsamma och bästa tandblekningen på marknaden.

Det är många som går omkring med gråaktiga eller gula tänder i onödan. Att ha missfärgade tänder är i allmänhet ofarligt, men kan påverka självförtroendet och göra att man inte vill skratta och le utan att hålla för munnen.

En tandblekning som görs på rätt och ett säkert sätt kan ge dig ett vackert leende. I många fall kan det räcka med en behandling hos tandhygienisten.

Vi börjar med att ta ett tandavtryck för att tillverka en personligt utformad blekningsskena i mjukplast. Du får noggranna anvisningar och utför sedan själv tandblekning hemma – antingen på dagen eller på natten. En blekgel läggs i den bekväma skenan innan du sätter den på tänderna. Du upprepar behandlingen i 3-14 dagar eller nätter.

Det är bara den naturliga tandytan som går att bleka, och således inte plast- eller porslinslagningar, kronor eller fasader, då dessa inte är mottagliga för blekgelen.

Hur vita tänderna blir efter behandlingen påverkas av den ursprungliga färgnyansen och hur länge eventuella missfärgningar har suttit på tanden. Hållbarheten beror på faktorer som tjockleken på emaljen och hur noga du sköter dina tänder efter blekningen. Även faktorer som dina kost- och dryckesvanor, samt användning av nikotin påverkar hållbarheten. Vi ger dig tips på mat och dryck som inte skadar tänderna, och övriga råd för att dina tänder ska hålla sig vita länge.

Kontakta oss på White tandvård om du är intresserad av att bleka tänder, så kan vi hjälpa dig att få ett vackrare leende.

Vill du boka en tid?

Boka online på White Tandvård – din tandläkare i Malmö, Helsingborg och Lund.

Boka tid