Tandblekning - då och nu | Blek tänderna skonsamt hemma Skip to main content

Drömmer du om vita tänder? I så fall är du inte ensam.

Vita tänder har länge varit ett ideal. Redan år 2000 f.Kr ska människor i forna Egypten ha gnuggat sina tänder med en blandning av pulveriserad pimpsten och vinäger för att få dem vitare. Det kan fungera men det är inte en tandblekning vi rekommenderar då det sliter på tändernas emalj och kan medföra allvarliga konsekvenser. Men länge fungerade det så. Människor hittade metoder som gjorde tänderna vita men som inte var så skonsamma. Idag har vi som tur är kommit längre i utvecklingen.

Hur får man vitare tänder på 2020-talet?

I dag använder sig vissa tandläkare av till exempel laser för tandblekning och en behandling kan variera allt ifrån några timmar i tandläkarstolen till ett par veckors hemmabehandling.

På White tandvård använder vi oss av Whiteness Perfection och Opalescence som på ett skonsamt sätt bleker dina tänder. Båda produkterna innehåller karbamidperoxid, fluor, kaliumnitrat och minst 20% vatten. Vatten krävs nämligen för att utlösa den kemiska reaktionen och det snabbar också på blekningsprocessen. Fluoret gör att tänderna blir starkare och både fluor och kaliumnitrat minskar ilningar i tänderna.

Så går tandblekning hos oss till – rent praktiskt

När du bleker tänderna hos White tandvård får du personligt utformade skenor i mjukplast. Med hjälp av noggranna anvisningar kan du därefter utföra behandlingen själv hemma som du upprepar i cirka 3-14 dagar.

Innan blekning behöver vi göra en undersökning. Detta för att vi ska kunna undersöka vilket skick dina tänder är i och för att se hur vi på bästa sätt kan undvika risker för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar. Tandköttet bör vara friskt och eventuella beläggningar behöver tas bort innan tandblekningen.

Vill du boka en tid?

Boka online på White Tandvård – din tandläkare i Malmö, Helsingborg och Lund.

Boka tid