Tandvårdsbidrag | Hur tandvårdsbidraget fungerar - White tandvård Skip to main content

Glöm inte ditt tandvårdsbidrag! Regelbundna besök hos tandläkaren förebygger större problem med tänderna, så dra inte ut på dem för länge. Dessutom – glöm inte att alla som är folkbokförda i Sverige har rätt till tandvårdsbidraget efter de fyllt 23 år. (Fram till 23 är all tandvård kostnadsfri.)

Vad är tandvårdsbidraget?

Tandvårdsbidraget är ett statligt bidrag som subventionerar dina kostnader hos tandläkaren. Till och med det år du fyller 29 är det på 600 kronor per år, sedan är det 300 kronor fram tills du fyller 64 år. Därefter blir det 600 kronor igen.

Om du går till tandläkaren vartannat år sparas summan och året därpå kan du istället använda den dubbla summan. En ny summa fylls på varje år den 1 juli, men du kan aldrig ”lagra” mer än två bidrag. Med andra ord, passa på att utnyttja bidraget minst varannat år så att det inte brinner inne.

Hur använder man tandvårdsbidraget?

Du behöver inte göra någonting. Ditt tandvårdsbidrag delas ut automatiskt och finns registrerat hos tandläkaren, förutsatt att tandkliniken precis som White tandvård är ansluten till Försäkringskassan. När du får din räkning har bidraget automatiskt dragits av som en delbetalning. Men kom ihåg att tandvårdsbidraget inte gäller för estetisk tandvård.

Vill du boka en tid?

Boka online på White Tandvård – din tandläkare i Malmö, Helsingborg och Lund.

Boka tid